INSCHRIJVEN UUR CULTUUR 2022 -2023

(voor 16 juni)

Beste collega’s van ROOBOL,

Alweer het derde jaar op rij dat we samen met Opus 3 en de Waldsang een fantastisch uurcultuur aanbod mogen realiseren. Met zorg hebben we een viertal voorstellingen uitgekozen waar elke school binnen ROOBOL voor slechts € 5,50 per leerling gebruik van kan maken. Op deze site kan je de voorstellingen bekijken en je inschrijven.

“Juffenballet” is dit jaar een bijzondere, een grote productie die speelt in de Harmonie in Leeuwarden. Een buitenkansje, daarom kan je je daarvoor inschrijven met zowel 5,6, 7 en/of 8. Schrijf je voor 16 juni in via de onderstaande link.

SCHRIJF JE HIER IN!GROEP 1/2

20, 23 en 27 maart 2023

Ja! Nee! Olé!

JA! NEE! OLÉ! is een beeldende kleutervoorstelling over de zoektocht van twee mensen die heel verschillend zijn, maar ook veel van elkaar houden. Wordt het ja of nee? Of toch een beetje van allebei? 

Met een vleugje tango en een tikkeltje tapdans

Ergens… in een klein grijs huisje,

klinkt een JA! en dan een NEE!

Mevrouw zou graag eens dansen,

samen met z’n twee, olé!

Maar meneer wil rustig lezen,

dus hij doet niet mee…

Door Harro van Lien Producties 

 


GROEP 1,2,3,4

6, 8, 9 en 10 maart 2023

Woeste Willem

Woeste Willem is een vertelvoorstelling over piraten,stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet ziet aankomen!

Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Het jongetje is een landrot, duidelijk. Aan landrotten heb je niks. Landrotten zeuren. Om woest van te worden! 

“Zelden zo’n leuke voorstelling gezien!! Er waren kleuters die niet meer bij kwamen van het lachen.”

Reactie ICBS De Otterkolken:

“Vandaag met mijn zoons van 3 en 6 Woeste Willem gezien in de bibliotheek van Rotterdam. Ik wil gewoon even een bericht achterlaten, want het was zó geweldig! Ze hebben beide de hele voorstelling geconcentreerd gekeken en heeel veeel gelachen. Echt heel knap gedaan. Bedankt!”

Reactie bezoeker theater: 


GROEP 5,6,7,8

(21), 22 en 23 november 2022

Juffenballet

Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet.

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord? 

Door samen te werken met de Harmonie in Leeuwarden kunnen we deze voorstelling in ons aanbod opnemen! Een grote productie voor in een groot theater. Deze voorstelling speelt in november en is geschikt voor de groepen 5 t/m 8. 

de voorstelling speelt in de Harmonie in Leeuwarden

GROEP 5,6,7,8

3 en 4 april 2023

Maral, het meisje dat in een vogel veranderde.

Maral, het meisje dat in een vogel veranderde vertelt het verhaal achter een krantenkop over een gevlucht meisje. Maral klimt uit de krant, door de woonkamer van Gerda Griffel, recht je hart in.

Gerda Griffel is sprookjesschrijfster. Maar op een dag krijgt ze de opdracht om een waargebeurd verhaal op te schrijven. Verwoed zoekt Gerda naar inspiratie in de krant. Daar stuit ze op het verhaal van de twaalfjarige Maral. Hoe komt ze te weten wat er met Maral gebeurd is? En krijgt Gerda dat verhaal op papier zonder het in een sprookje te veranderen?

Reactie van bezoeker voorstelling:

“Wij hebben gisteren ‘Maral’gezien! Schit-te-rend! Adem-benemend! Ongelooflijk mooi! Speels,soms prachtig clownesk, en steeds echter en spannender enbeklemmender! Wat een steengoeie acteurs die twee, wat een krachten talent! En wat een heftige boodschap en uiteindelijk een mooietoekomstvolle wending! We waren zeer geraakt en ontroerd.”